Hagen

fotos
Hagen zijn een belangrijk facet in de tuin. Ze dienen niet meer alleen als afscheiding en het vermijden van inkijk in de tuin van buitenaf, maar bepalen ook de basis van de tuin. Met kleine en grote hagen en verschillende snoeivormen bepaal je de volledige sfeer en structuur van de tuin.
Hierbij is een goede plantenkeuze van belang, snelgroeiende of traaggroeiende planten, groenblijvend of bladverliezend. De bodemstructuur speelt ook een belangrijke rol bij de keuze van de haag. De plantenkeuze bepaalt niet enkel welk onderhoud de hagen nodig hebben, of deze éénmaal of meermaals per jaar een snoeibeurt moeten krijgen, maar ook de mate van inkijk in de winter. Wij begeleiden u bij deze keuze.
Een haag heeft natuurlijk een goede verzorging nodig, een juiste bemesting is van groot belang. Net zoals het bestrijden van de vele verschillende ziekten en plagen die onze planten kunnen treiteren. Hierbij is de nodige vakkennis vereist om deze te herkennen, een eventuele behandeling te bepalen en te bepalen welk product hierbij nodig is. Soms zijn deze problemen weliswaar niet met het blote oog te bepalen, in dit geval doen wij beroep op een labo om een juiste diagnose te stellen.
Tijdens de drukke zomermaanden is het scheren van hagen een belangrijke bezigheid. Ondertussen is niets ons nog vreemd: grote hoogtes, meterslange hagen, kleine buxushaagjes, kegels, rare vormen, moeilijk te bereiken scheervlakken, …
Voor alles hebben wij een oplossing die steeds leidt tot voldoening, zowel voor ons als voor onze klanten.